Home Lifestyle Invenții S.F care au devenit realitate

Invenții S.F care au devenit realitate

881
0
Invenții

Cu toții suntem amatori de filme sau romane S.F. și de multe ori ne-am întrebat ce s-ar întâmpla dacă anumite obiecte din aceste povești ar deveni realitate? Ei bine, unele dintre ele chiar au devenit, iar noi le vom trece în evidență. Sunt sigur că nu v-ați aștepta ca unele dintre ele să  fie niște premoniții atât de apropiate. Să fi fost autorii scenariilor doar inspirați?

Invenții S.F care au devenit realitate

  1. Telefonul cu clapetă – un aparat de comunicare în super seria Star Trek. Să se fi inspirat din acest film cei de la Motorola în momentul în care au adus la viață primul telefon mobil cu clapetă, în 1996?
  2. Hologramele – primul contact cu conceptul de hologramă datează din anii 1977, când a apărut filmul Star Wars. În 2017, o companie australiană a debutat cu prima masă holografică ce folosește sticla pentru a crea un mediu 3D ce poate fi manipulat de utilizator. Costul? 47.000 de dolari.
  3. Imprimantele 3D – din nou mergem în Star Trek, unde replicatorul reușea să materializeze mâncare la apăsarea unui buton. De-a lungul seriei, acest aparat a ajuns să facă haine, să cloneze obiecte, exact unei imprimante 3D din ziua de azi. Doar arme nu putea face replicatorul.
  4. Bomba Atomică – un nor ciupercă se înalță deasupra orașului Nagasaki pe 9 aug.1945. 32 de ani mai devreme, H.G. Wells în romanul său „The World Set Free” prevestea apariția armelor nucleare.

Ce părere aveți? voi mai cunoașteți obiecte SF apărute în urmă cu mulți ani în filme sau cărți, care au devenit ulterior realitate?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here