Home Tehnologie Starling Jet – avionul care poate decola ca un elicopter

Starling Jet – avionul care poate decola ca un elicopter

872
0
Starling Jet

Imaginează-ți transportul aerian care se poate efectua fără să mai fii nevoit să te deplasezi sute de km până la aeroport. Potrivit SAMAD Aerospace, compania britanică dezvoltă o nouă tehnologie sub forma aeronavei Starling Jet, capabilă să transforme această utopie în realitate.

Avionul de mare viteză dispune de 4 locuri + pilot și poate decola/ateriza pe verticală asemenea unui elicopter. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 724/ km/h și a fost dezvăluit la Singapore Air Show, ianuarie 2018. Deocamdată este în fază de proiectare, va fi finalizat în anul 2020.

„Visul nostru este acela de a revoluționa modul în care oamenii zboară în jurul lumii. Imaginați-vă un mijloc de transport care este mai sigur decât mașina, foarte flexibil, la fel de eco-friendly ca un vehicul electric, mai rapid ca orice tren sau avion privat” spune SAMAD CEO Seyed Mohseni.

SAMAD se adresează cu acest proiect politicienilor și marilor corporații. Costul dezvoltării acestui proiect e destul de mare, undeva la 125 de milioane de dolari, însă Mohseni este încrezător în produsul său, capabil să ofere timp în locul acestor bani oamenilor cu afaceri cu adevărat importante. Prețul de vânzare al unui asemenea aparat de zbor va fi undeva la $90 de milioane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here