Home International O mașină autonomă Uber a ucis un pieton

O mașină autonomă Uber a ucis un pieton

663
0

Uber a retras toate mașinile autonome de pe străzi după ce a avut loc primul accident de circulație în care a fost implicat un astfel de vehicul, soldat cu moartea unei persoane. Mai precis, un SUV Uber autonom a ucis pe Elaine Herzberg în vârstă de 49 de ani. Aceasta mergea cu bicicleta pe străzile din Tempe, Arizona, duminică noapte. Rafael Vasquez, tester pentru Uber era la volan în acel moment.

Potrivit primelor informații, mașina se deplasa cu aproximativ 60 de kilometri/oră într-o zonă în care limita este 50 km/h. De asemenea, se pare că SUV-ul nu a încetinit înainte de impact.

„Vehiculul implicat în accident este unul autonom și aparține Uber. La momentul producerii tragediei acesta era în modul autonom, având operator la volan” spune poliția.

Modul autonom înseamnă faptul că mașina conducea singură. În timpul testelor, o persoană stă la volan pentru a evita accidentele. Uber testează vehicule autonome în Arizona, Pittsburgh, Toronto și alte zone și a anunțat că în acest moment a oprit toate testele din SUA și Canada.

Mașinile autonome au avut dintotdeauna probleme cu pietonii și cu bicicliștii, deocamdată singurele zone în care aceste vehicule se descurcă bine sunt autostrăzile, un mediu mai puțin complicat.

Arizona reprezintă un fel de Mecca pentru industria vehiculelor autonome, foarte multe companii fac teste în acea regiune. Mai mult, Doug Ducey, Guvernatorul Arizona a semnat un document prin intermediul căruia permite vehiculelor autonome să circule fără un șofer de siguranță la volan.

Previous articleVideochat de-acasă sau de la studio?
Next articleStarling Jet – avionul care poate decola ca un elicopter
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here