Home International Putin își flutură arsenalul militar. Să fie începutul unui nou Război Rece?

Putin își flutură arsenalul militar. Să fie începutul unui nou Război Rece?

695
0
Putin amenință

Președintele Rusiei Vladimir Putin face valuri la Washington cu afirmațiile sale conform cărora dispune de aparatura militară necesară să contracareze sistemele de apărare anti rachetă ale SUA. Așadar, ce fel de arme are Rusia? Și cum și-a îmbunătățit această țară puterea militară? Și suntem oare în pragul unui nou Război Rece? Iată câteva detalii despre noile arme dezvăluite de Putin, informații făcute publice în cadrul unui discurs ținut de acesta în Parlamentul din Rusia.

O nouă generație de rachete balistice intercontinentale – Sarmat va fi o rachetă mult mai capabilă, proiectată să înlocuiască Voevoda ICBM, cunoscută de NATO drept SS-18 Satan. Această rachetă poate traversa Polul Nord și Polul Sud, cea mai scurtă distanță dintre Rusa și SUA.

O rachetă nucleară ce poate sta în aer veșnic – Putin a spus că Rusia a dezvoltat o rachetă nucleară de joasă altitudine capabilă să transporte un focos nuclear lu care ar putea sta în aer pe o perioadă nedeterminată, având în interior propria centrală nucleară. Racheta nu este funcțională deocamdată, la finalul lui 2017 Rusia a făcut este ce s-au soldat cu succes.

Un vehicul submarin fără nume – marina militară din Rusia dezvoltă un vehicul submarin nedetectabil, care poate ataca diverse tipuri de ținte, inclusiv distrugătoare și baze militare de pe coastă. 2018 US Nuclear Posture Review notează că Rusia dezvoltă un vehicul cu torpile autonom, propulsat nuclear, înarmat cu rachete nucleare intercontinentale.

O nouă rachetă lansată din aer – este vorba despre o rachetă capabilă să călătorească foarte rapid, de câteva ori viteza sunetului, capabilă să depășească sistemele de apărare anti-aeriene. Sistemul se numește Kinzhal (Pericol) și au existat teste efectuate cu succes începând cu data de 1 decembrie din Districtul Militar Rusesc din Sud. Aparent, sistemul este complet funcțional.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here