Home International Pilot de avion beat. S-a întâmplat la Alaska Airlines

Pilot de avion beat. S-a întâmplat la Alaska Airlines

813
0

Fostul pilot al Alaska Airlines David Hans Arntson, în vârstă de 62 de ani, a pledat vinovat în procesul deschis la Tribunalul din California pentru acuzația conform căreia ar fi zburat beat, cu o concentrație de alcool în sânge de 3 ori mai mare decât limita maxim admisă. Astfel, acesta va intra la pușcărie pentru un an și jumătate, urmând apoi după eliberare alți 3 ani de control judiciar.

În 2014, Arntson a zburat de două ori pentru Alaska Airlines de la San Diego la Portland apoi de la Portland la Orange County în sudul Californiei. În momentul în care a aterizat la Orange County, a fost selectat pentru o testare aleatorie pentru alcool și droguri. S-a constatat faptul că acesta avea o concentrație de alcool în sânge de 0.134%, cu mult peste limita admisă de 0.04%.

„Dovezile arată faptul că a zburat cu o concentrație de alcool în sânge de3 ori peste limita legală. Din fericire, domnul Arntson nu a fost implicat în vreun accident. Conduita lui ar fi putut avea însă consecințe tragice” spune procurorul Nicola T. Hanna.

În peste 30 de ani de carieră, Arntson nu a fost niciodată depistat beat. Acesta lucra pentru Alaska Airlines din 1987. După incidentul din iunie 2014, Arntson s-a pensionat iar Administrația Federală de Aviație i-a retras licența.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here