Home International Aeroportul din Berlin care nu se mai termină de construit niciodată

Aeroportul din Berlin care nu se mai termină de construit niciodată

1036
0
Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt

Marea deschidere a aeroportului Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt trebuia să aibă loc în 2012. Toată lumea se pregătea de mare inaugurare, Lufthansa chiar avea de gând să trimită o aeronavă Airbus A380 acolo, să fie folosită la primul zbor oficial care ar fi trebuit să aibă loc către Frankfurt. Ei bine, totul a fost pus pe pauză chiar înainte de inaugurare din pricina dificultăților tehnice. 6 ani mai târziu, aeroportul tot închis este. Nici măcar un zbor comercial nu a văzut pista lui.

Construcția acestui aeroport continuă să fie un adevărat fiasco. După căderea zidului Berlinului în 1989, a fost clar că noua capitală universală trebuia să aibă un aeroport internațional. Atunci au început planurile. Cele 3 aeroporturi deja existente în Berlin, construite în secolul 20 începeau să-și arate vârsta și limitările pe măsură ce numărul zborurilor a început să crească simțitor.

Tempelhof, proiectat drept aeroport în 1923 era cel mai bătrân aeroport din Berlin, dar în ciuda arhitecturii și istoriei bogate, a fost închis în anul 2008. Singurele aeroporturi deschise din estul Berlinului au rămas Schönefeld, preferat mai mult de companiile low-cost și Tegel, aeroportul internațional principal al orașului. Oricum, ambele aeroporturi au fost proiectate în timpul Războiului Rece și fac față fluxului din epoca modernă. Drept urmare, au apărut planuri pentru dezvoltarea unui nou aeroport pe un teren de lângă aeroportul Schönefeld, planuri care au fost puse în practică în 2006 când a început construcția propriu-zisă. În mai 2012, aeroportul a intrat în reparații și inaugurarea a fost amânată. De vină a fost un sistem de protecție anti incendiu, proiectat defectuos. Se pare că în caz de incendiu, fumul ar fi coborât înspre pământ în loc să se ridice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here