Home International SUA lansează cel mai avansat submarin chiar în apele rivale

SUA lansează cel mai avansat submarin chiar în apele rivale

851
0
USS South Dakota

Cel mai avansat submarin american –  USS South Dakota – a fost lansat la apă și este gata să se alăture flotei US Navy în vederea creșterii dominației submarine în locații de interes maxim. Operând de sub suprafața oceanului, un submarin are o valoare strategică foarte mare. Este capabil să navigheze în apele inamice fără ca cineva să știe de prezența sa.

Timp de ani buni, SUA a menținut un vârf tehnologic în ceea ce privește submarinele pentru că și țările rivale precum Rusia și China au făcut același lucru. Submarinul nuclear USS South Dakota este piesa din portofoliul Statelor Unite cu ajutorul căruia se dorește securizarea statutului acestei țări. Ce mai știm despre acest submarin este că a costat probabil undeva la 2.7 miliarde de dolari și este cel de-al 70-lea din flota marină. Dintre cele 70, 17 se încadrează în clasa Virginia, ceea ce înseamnă că sunt capabile să lanseze torpile către alte submarine dar și către vapoare. Submarinele din clasa Virginia pot de asemenea lansa rachete către ținte de la sol, pot să adune informații sau să trimită trupe Navy SEAL în misiune.

Submarinul USS South Dakota cu o lungime totală de 110 metri va intra oficial în flota armatei SUA în august 2018. Marina plănuiește să upgradeze submarinele din clasa Virginia la următoarea generație astfel încât să apară clasa Columbia capabilă să lanseze proiectile nucleare. De asemenea, submarinele din clasa Virginia vor fi capabile să folosească rachete Tomahawk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here