Home WarPress Coreea de Nord: luați bomba cu hidrogen în serios

Coreea de Nord: luați bomba cu hidrogen în serios

1602
0
Coreea de Nord

Un oficial nord coreean a emis o declarație amenințătoare la adresa întregii lumi: bomba cu hidrogen trebuie luată în serios. Este vorba despre Ri Yong Pil, care a mai afirmat pe un ton destul de nervos faptul că „țara sa a transpus mereu vorbele în fapte”.

După ce a fost la New York săptămâna trecută în cadrul United Nations General Assembly, Ri Yong Pil – Ministrul de Externe al Coreei de Nord a anunțat posibilitatea ca țara sa să testeze o bombă cu hidrogen deasupra Oceanului Pacific. Declarația a venit la doar câteva ore după ce președintele SUA, Donald Trump a amenințat că va distruge în totalitate Coreea de Nord.

Până acum, această țară a testat cea mai puternică armă nucleară din patrimoniu în luna septembrie și a afirmat atunci că ar fi fost vorba despre o bombă cu hidrogen.

Amenințările continue ale Coreei de Nord asupra vecinilor săi din Pacific au luat o altă amploare când au decis să testeze o rachetă nucleară peste Japonia.

Ri a mai atras atenția asupra faptului că nu mai există canale diplomatice între Statele Unite și țara sa, în ciuda faptului că secretarul american Rex Tillerson spune de luni bune că acestea există.

„SUA vorbește despre opțiuni militare pe care chiar ea le practică. Pun presiune pe noi pe toate fronturile cu sancțiuni. Dacă aveți impresia că aceste lucruri vor duce la diplomație, vă înșelați amarnic” continuă Ri. Remarca acestuia vine după ce duminică, Donald Trump a anunțat că SUA este pregătită pentru orice ar veni din această criză nucleară cu Coreea de Nord… „Vom vedea ce se va întâmpla, nu o să vă vină să credeți cât de pregătiți suntem” spune Ri reporterului CNN.

Previous article10 motive să cumperi rochii elegante de pe Batoko.ro
Next articleSUA lansează cel mai avansat submarin chiar în apele rivale
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here