Home WarPress Trupele irakiene au recapturat de la ISIS orașul Hawija

Trupele irakiene au recapturat de la ISIS orașul Hawija

1639
0
Hawija

Trupele irakiene au anunțat că au recapturat centrul orașului Hawija de la ISIS. Acest oraș a fost transformat într-una dintre cele mai mari fortărețe ale grupării teroriste. Deocamdată nu se știe cât % din oraș mai aparține, ISIS, însă în centrul orașului există trupe guvernamentale. Ofensiva de eliberare a acestui oraș a pornit pe data de 21 septembrie și responsabil a fost Lt. Gen. Abdul Amir Rasheed Yarallah.

„Partenerii noștri irakieni au luptat vitejește ca niște adevărați profesioniști împotriva inamicului hotărât și brutal, păzind în același timp civilii din oraș. Victoria de astăzi demonstrează faptul că suntem puternici împreună. Coaliția este decisă să ajute în continuare partenerii în lupta contra grupării teroriste ISIS până când va fi înfrântă complet” spune Lt. Gen. Paul E. Funk II, comandant general al Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve într-o declarație, marți.

Forțele de securitate irakiene conduc operațiuni în acest moment în provincia Western Anbar, în timp ce orașele Anah, Rayhanah și Akashat au fost securizate. Marți, purtătorul de cuvânt al OCHA – Office for the Coordination of Humanitarian Affairs ce aparține de ONU, Jens Laerke, a afirmat într-un comunicat de presă faptul că 78.000 de civili ar putea rămâne blocați în nordul Irakului din cauza celor de la ISIS. Aproximativ 12.500 de persoane au părăsit deja regiunea.

Consiliul Norvegian al Refugiaților, care lucrează cu familiile ce fug din Hawija din octombrie 2015, spune că mulți dintre cei care au plecat de acolo nu mai au case la care să se întoarcă, indiferent ce se va întâmpla pe viitor. „Nimeni nu trebuie să fie forțat să se întoarcă la niște ruine” spune Heidi Diedrich, director al CNR în Irak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here