Home International Care sunt cauzele principale care conduc la obezitate pe glob?

Care sunt cauzele principale care conduc la obezitate pe glob?

715
0
obezitate

Lumea se află în mijlocul unei epidemii de obezitate iar trendurile curente indică faptul că lucrurile se vor înrăutăți. Un studiu recent a scos la iveală faptul că peste 2 miliarde de adulți și copii, la nivel mondial suferă de obezitate și suferă de probleme de sănătate din acest motiv. Există oameni care conduc țări și care din păcate nu sunt conștienți de această problemă, nu o tratează ca pe o problemă generală de sănătate. Oamenii pur și simplu nu realizează ce li se întâmplă, potrivit lui Frank Fu, profesor de nutriție și epidemiologie la Harvard.  „Țări diferite au probleme diferite. Trebuie să mobilizezi întreaga societate pentru a combate obezitatea. Nu e doar o problemă medicală” spune Frank. Insulele din Pacific, Orientul Mijlociu și Americile conduc la capitolul obezitate. În 2014, peste 48% din totalul persoanelor din Insulele Cook erau clasificate drept obeze. Qatar se „laudă” cu un procent de 34%, urmat în de-aproape de SUA cu 33%.

Care sunt cauzele principale care conduc la obezitate?

  1. Inegalitatea în activitate. Țările în care obezitatea este o problemă au cetățeni care fac în medie 6000 – 7000 de pași pe zi, țări precum China. La coada clasamentului este Indonezia cu o medie de 3100 pași/zi pe cap de locuitor ceea ce este foarte puțin.
  2. Percepția exercițiilor fizice. În țările arabe, femeile nu au voie să facă exerciții în aer liber. Acolo este o cu totul altă lume, alt mediu care dăunează însă sănătății.
  3. Prioritizarea precară a exercițiilor. În China de exemplu, exercițiile fizice nu sunt o prioritate, ci rezultatele academice. Studenții sunt presați să obțină note mari la cursuri.
  4. Factorii de mediu, Un alt factor important responsabil de obezitate în Orientul Mijlociu este temperatura destul de mare. În China, nu se poate sta afară din cauza poluării.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here