Home Lifestyle Casa care se construiește singură în mai puțin de 10 minute

Casa care se construiește singură în mai puțin de 10 minute

860
0
Casa care se construiește singură

Construcția unei case este pentru unii dintre noi visul întregii vieți. Din fericire, cu ajutorul unor case care se împăturesc, acest vis poate să devină realitate în mai puțind e 10 minute. Creată de compania Ten Fold Engineering (Marea Britanie), uBox măsoară 60 de metri pătrați când este montată, fără să existe nevoia de fundație sau de echipamente grele la instalare.

Există și alte variante, fiecare casă portabilă conține sisteme care permit anumitor părți structurale să se miște simultan pe măsură e clădirea se despăturește. La transport, ca la containere, aceste case pot fi depozitate una peste cealaltă. Acestea vor fi sigilate în momentul transportului și pot fi puse și alte lucruri înăuntru.

Casele gata construite au fost proiectate pentru a oferi flexibilitate proprietarilor, spune arhitectul David Martyn, fondator al Ten Fold Engineering. „În lumea noastră, avem nevoie de agilitate pentru că viața noastră se schimbă constant. Nimic nu poate fi mutat la fel de rapid cum ne cere uneori viața. Întrebarea de bază a fost: se poate transforma un obiect atât de mare într-unul în care să muncești, să ai toate utilitățile necesare și pe care să-l poți și transporta? Am încercat să dezvoltăm ceva ce poate fi transportat cu camionul, poate fi descărcat fără macara și care poate fi asamblat în câteva minute astfel încât să nu pierzi timp” spune Martyn.

Deși proiectate inițial ca și case, aceste structuri pot fi folosite și drept birouri, magazine, restaurante sau săli de expoziție. Flexibilitatea este crucială. „O poți pune pe un munte iarna și pe o plajă vara. Știu că sună ca o treabă de oameni bogați dar nu este.” Continuă Martyn. Dacă vă întrebați cât costă, o asemenea unitate ajunge la 100,000 de lire sterline, aproximativ 129.000 de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here