Home International Ce are Ungaria cu George Soros?

Ce are Ungaria cu George Soros?

815
0
George Soros

Guvernul din Ungaria a lansat o campanie de defăimare împotriva investitorului și miliardarului George Soros, fiind considerat o amenințare la securitatea națională.

Campania include postere și panouri în marile orașe din țară ce prezintă pe evreul miliardar născut în Ungaria prin sloganul „Let’s not allow Soros to have the last laugh!” (Să-l lăsăm pe Soros să râdă la urmă). Posterele, care au fost criticate aspru de grupurile de evrei, acuză pe Soros că sprijină imigranții ilegali din alte țări. Soros a lucrat de zeci de ani cu probleme ce țin de democrație și de drepturile omului, în special în centrul și estul Europei. Cu toate acestea, suportul lui pentru refugiații din Orientul Mijlociu și Africa l-au transformat într-o țintă pentru Guvernul din Ungaria, condus de Primul Ministru Victor Orban.

Peter Szijjarto, Ministrul de Externe din Ungaria a pornit campania luni, tratând pe Soros drept o persoană cu risc ridicat pentru securitatea națională. Acesta l-a acuzat pe filantrop că are de gând să aducă zeci de mii de imigranți în Ungaria. Un purtător de cuvânt al lui Soros a spus că supraviețuitorul holocaustului a fost interpretat greșit de către Guvernul ungar.

„Poziția lui Soros în ceea ce privește imigranții se leagă de comunitatea internațională care ar trebui să acorde mai mult ajutor țărilor aflate în dezvoltare, țări care astăzi adăpostesc 89% din totalul refugiaților, și că Europa ar trebui  să accepte câteva sute de mii de refugiați triați pentru a pune capăt acestei crize” spune Michael Vachon, purtătorul de cuvânt al lui George Soros.

Vachon a mai scos în evidență faptul că această campanie începută împotriva lui Soros are grave tonuri anti-semite, campanie care aduce aminte de niște perioade foarte cenușii din istoria Europei.

Previous articleCe e important sa stii cand moare o persoana apropiata? Lucruri mai putin discutate in astfel de clipe
Next articleÎn inima orașului Raqqa, urmele stăpânirii ISIS sunt peste tot
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here