Home Lifestyle Cele mai interesante atracții turistice din Montenegro

Cele mai interesante atracții turistice din Montenegro

858
0
Montenegro

Tărâmurile care par desprinse din povești, golfurile blonde care scot în evidență albastrul Mării Adriatice, satele vechi construite în stil venețian și zidurile orașelor ocrotite de UNESCO. Montenegro poate să fie mic, dar această nație frumoasă are în patrimoniu destule minuni ale naturii, alături de peisaje minunate create de mâna omului. Ca multe alte nații mediteraneene, Montenegro clădește încet dar sigur o reputație pentru amatorii de călătorii și nu e dificil de înțeles de ce. În cazul în care nu ați ajuns niciodată în Montenegro, iată cele mai interesante atracții turistice.

Cele mai interesante atracții turistice din Montenegro

  1. Budva – plaje, viață de noapte și istorie se întâlnesc în egală măsură în cea mai vizitată destinație din Montenegro. Riviera Budva este un loc de joacă pentru iahturi și pentru viața de noapte. Ziua, ies în evidență plajele minunate. La Stari Grad, un oraș antic, istoric, străzile sunt în stil venețian iar zidurile pornesc chiar din luciul apei.
  2. Herceg Novi – orașul fortificat este un fel de paznic pentru Golful Kotor, cel mai frumos loc din Montenegro. Sufletul orașului Stari Grad este prezent și aici, locația fiind plină de cafenele, baruri și restaurante. Cei care doresc să înoate pot să se bucure de ape cristaline și plaje de 300 de metri.
  3. Tara Canyon – un pod înalt de 150 de metri pe râul Tara este recunoscut drept cel mai frumos din lume. Învelit păduri de pini dese și lacuri cristaline, canionul lung de 82 de kilometri este unul dintre cele mai adânci și lungi din munții Parcului Național Durmitor.
  4. Durmitor – creat de ghețari și modelat de niște râuri subterane și supraterane, Parcul Național Durmitor se întinde pe 39.000 de acri în nord-vestul țării, până în Bosnia și Herțegovina. 8 lacuri glaciare strălucesc în această regiune, cel mai mare fiind Lacul Negru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here