Home International Tânăr eliberat din închisoare după 17 ani. Motivul? Nevinovat!

Tânăr eliberat din închisoare după 17 ani. Motivul? Nevinovat!

654
0
inchisoare

Ce ai face dacă ai fi băgat în închisoare timp de 17 ani pentru o crimă pe care a comis-o cineva care seamănă cu tine? Exact asta a pățit Richard Jones în 1999. Pe 8 iunie acesta a fost eliberat după ce o echipă a Project for Innocence de la Universitatea din Kansas a descoperit problema.

În 1999, avocatul lui Richard a spus la tribunal faptul că un grup de 3 persoane care doreau droguri l-au acostat și l-au rugat să le facă rost de narcotice. Richard a acceptat dar le-a spus că trebuie să îi dea banii înainte. Astfel, grupul a mers la un Walmart din apropiere unde Rick (unul dintre cei trei care doreau droguri) a încercat să fure poșeta unei femei. Aceasta a ripostat și s-a ținut de poșetă, însă Rick a reușit să fugă cu telefonul ei mobil.

Pentru că femeia a căzut și s-a lovit la genunchi, fapta a fost încadrată la tâlhărie. Un martor a reținut numărul de înmatriculare al mașinii implicate în acest jaf, număr care i-a dus pe polițiști la ușa lui Rick. Cel care conducea acea mașină a fost pus să recunoască fotografia lui Rick iar când a ajuns la fotografia 202, l-a văzut pe Richard Jones și l-a confundat cu Rick Amos.

Din păcate, pentru judecători nu a contat faptul că Richard avea un alibi solid (în acea seară a comiterii jafului el se afla la sora lui) și a fost condamnat la 19 ani de închisoare cu executare doar pentru că avea condamnări precedente.

Craig de la Project for Innocence a pornit această anchetă pentru că a observat faptul că sentința fusese dată doar pe baza martorilor oculari, ce au și spus de altfel că Richard semăna cu făptașul dar nu era el. Apoi. Craig a pus cap la cap toate detaliile și cazul a apărut din nou în fașa judecătorilor, Richard Jones fiind de asemenea eliberat.

Previous article3 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi aparatul de aer condiționat
Next articleUn inel cu diamant cumpărat cu 13 dolari a fost vândut pentru suma de 848.000 de dolari
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here