Home International Un inel cu diamant cumpărat cu 13 dolari a fost vândut pentru...

Un inel cu diamant cumpărat cu 13 dolari a fost vândut pentru suma de 848.000 de dolari

847
0

Un inel cu diamant ce fusese cumpărat cu 10 lire (13 dolari) a fost vândut recent pentru fabuloasa sumă de 656750 lire sterline (847667 dolari) – dublu față de cât se estimase inițial de către casa de licitații Sotheby’s Fine Jewels. Inelul de 26 de carate a fost cumpărat pentru prima dată în 1980 de un anonim în cadrul unei vânzări din garaj. Atunci, omul a crezut că este o tinichea, o simplă bijuterie care se asortează la costumație. După câțiva zeci de ani, omul a început să-și dea seama că are în posesie un inel mult mai scump, după ce l-a dus la un bijutier local. Ca și dată, ar fi fost fabricat undeva prin secolul 19. Primele știri despre acest inel au apărut în luna mai când cineva a făcut o estimare  valorii sale, cuprinsă între  250000 lire (325000 dolari) și 350000 lire (456000 dolari).

Potrivit lui Jessica Wyndham, șefă a departamentului de bijuterii al Sotheby, valoarea inelului este surprinzător de mare pentru că montura și tăieturile sunt impecabile, pare că inelul nu a fost purtat niciodată. În mod normal, inelele vechi se înnegresc la montură cu timpul. „Acest inel nu părea deloc înnegrit pe nicăieri. Avea un pic de praf pe alocuri dar nimic altceva. Aceste diamante au fost făcute pentru lumina lumânărilor, nu pentru lumina noastră artificială  așa că cel care l-a creat și-a făcut ambiție să-l facă să scoată în evidență focul, flacăra.” Spune Jessica.

Deși Sotheby’s nu a spus cine este cel care a cumpărat inelul, a putut dezvălui faptul că a ajuns la cineva din această industrie  și a fost mai mult un schimb internațional, nu a fost un colecționar privat. Tobias Kormind expert  în diamante  prezice că valoarea de 847667 dolari cu cât s-a vândut inelul e doar o fracțiune din cât va valora acesta peste ani buni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here