Home Tehnologie Asgardia: prima națiune cosmică

Asgardia: prima națiune cosmică

832
0
Asgardia

Numită după un oraș mitologic din cer, Asgardia este un proiect deschis tuturor cetățenilor de pe această planetă iar înscrierea nu costă absolut nimic. Cercetătorul rus Dr. Igor Ashurbeyli a anunțat planurile sale de a crea prima națiune total independentă care operează în cosmos, în octombrie 2016. De atunci, sute de mii de oameni s-au înscris pentru a primi cetățenie.

Ashurbeyli spune că misiunea principală a acestui proiect este crearea unei societăți pașnice, urmată apoi de oferirea accesului la tehnologie spațială și, nu în ultimul rând, protejarea Pământului de amenințările venite din cosmos, precum asteroizi sau reziduuri cosmice. Dar e o problemă: în loc să fie suiți în cosmos, cetățenii Asgardiei vor rămâne o bună bucată de vreme pe Terra.

După 40 de ore de când proiectul a fost prezentat, peste 100.000 de oameni au aplicat pentru cetățenie. După 3 săptămâni, existau 500.000 de doritori. Toți cei care au peste 18 ani și o adresă de e-mail validă, indiferent de gen, naționalitate, rasă, religie sau putere financiară se pot înscrie, inclusiv foști pușcăriași dacă la momentul aplicării și-au terminat de ispășit pedeapsa.

În momentul în care Ashurbeyli a înăsprit procedeul de verificare al celor care aplică, adăugând detalii precum data nașterii sau adresa, numărul doritorilor a început să scadă. Astăzi, Asgardia are 211.000 de membri din 217 țări, majoritatea cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Există peste 130.000 de vorbitori de limbă engleză, însă China deține cel mai mare număr de asgardieni, 28.000. În ceea ce privește genul, 83% dintre cei care au aplicat sunt bărbați, 16% femei.

Asgardia va stabili primul contact fizic cu cosmosul pe 12 septembrie 2017, când va fi lansat primul satelit numit Asgardia-1. Echipa de cercetători Asgardia speră să creeze platforme locuibile în cosmos, pe orbita inferioară a Pământului (între 161 și 321 km), unde se află de asemenea și Stația Spațială Internațională. Primul zbor uman către un asemenea loc se va întâmpla peste 8 ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here