Home Tehnologie Cum arată zona arctică din avion – zbor alături de NASA

Cum arată zona arctică din avion – zbor alături de NASA

939
0
zona arctică

Fotograful Mario Tama nu credea că va vedea niște lucruri atât de incredibile în momentul în care a zburat cu cercetătorii de la NASA deasupra Canadei și Groenlandei  ca parte a Operațiunii IceBridge, un proiect de monitorizare a calotei glaciare de pe Terra.

„Nu mă așteptam la prea multe, credeam că va fi multă zăpadă și multă gheață” spune Tama.

Dar adevărul a fost că omul a rămas impresionat de frumusețile zonei.

„Există aceste forme incredibil de frumoase, peisaje. A fost ceva total neașteptat. A fost incredibil” continuă Tama despre ghețarii masivi și despre văile imense.

„E parte a planetei noastre pe care foarte puțină lume o poate vizita. Aș vrea ca fiecare cetățean să fi fost la bordul acelui avion, să poată să vadă acele peisaje atât de firave” spune Tama.

Așa se vede gheața din mare prin geamul unui avion al NASA care zboară deasupra insulei Ellesmere din Canada, în luna Martie.

Zăpada este viscolită în apropiere de baza militară aeriană Thule din Pituffik, Groenlanda. Aceasta este cea mai nordică bază americană, localizată la 750 de mile de cercul polar. Cercetările NASA din cadrul Operațiunii IceBridge s-au desfășurat la această bază militară.

Așa arată o parte a unui ghețar de-a lungul coastei din Groenlanda , în apropiere de golful Baffin. Cercetătorii NASA au folosit un avion modificat Lockheed P-3 Orion pentru a studia cum evoluează gheața polară de-a lungul a nouă ani.

Cercetătorii Nathan Kurtz și Jeremy Harbeck, responsabilii de Operațiunea IceBridge, merg prin zăladă pentru a inspecta un iceberg situat în apropiere de baza aeriană Thule.

Previous articleCriza migranților din Europa în 10 fotografii
Next articleMotivul principal pentru care companiile vor fi nevoite să externalizeze departamentele IT în următorii 4-5 ani
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here