Home Diverse Motivul principal pentru care companiile vor fi nevoite să externalizeze departamentele IT...

Motivul principal pentru care companiile vor fi nevoite să externalizeze departamentele IT în următorii 4-5 ani

739
0
departamentele IT

România este o țară destul de importantă în ceea ce privește formarea specialiștilor IT. Există facultăți de profil foarte bune în centrele Universitare de la Cluj, Timișoara, București și adevărul este că în ultimii 10 ani, tot mai mulți tineri, indiferent de sex, doresc să dezvolte o carieră în acest domeniu al informaticii. Foarte bine ați spune unii dintre voi, care credeți că acest aval de calificare într-un domeniu foarte necesar tuturor ne va ajuta să ne dezvoltăm companiile.

Ei bine, nu e chiar așa. Din păcate, majoritatea celor care termină o facultate de profil în România alege calea străinătății, unde salariile sunt mult mai mari față de cât pot să ofere anumite companii românești care doresc să-și dezvolte un departament IT în interior. De obicei, un tânăr care a terminat o facultate pe IT și vrea să rămână în România se duce să se angajeze la o companie ce se ocupă cu externalizarea serviciilor tech. Cu alte cuvinte, motivul principal pentru care companiile vor fi nevoite să externalizeze departamentele IT în următorii 4-5 ani va fi lipsa mâinii de lucru calificate.

Va fi foarte greu pentru tine ca și companie să-ți mai formezi un departament IT din moment ce elitele se duc la firmele ce se ocupă de externalizare sau în străinătate. Vei căuta acul în carul cu fân exact cum căutăm noi astăzi un meseriaș priceput care să ne renoveze locuințele ca la carte. Dacă ai deja o companie și ai nevoie de un departament IT, ar trebui să te orientezi deja către servicii IT de la Koding Technology, una dintre cele mai importante firme din domeniul externalizării resurselor IT din România. În plus, există multe beneficii pentru această externalizare IT, pe lângă faptul că reușești să faci rost de mână de lucru super calificată. O să vezi că este mult mai convenabil și din punct de vedere financiar dacă deții genul acela de companie micuță. În fine, vom vedea încotro se va îndrepta trendul acesta al externalizărilor în următorii 5-10 ani dar mai mult ca sigur va lua amploare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here