Home International Totul despre alegerile electorale din Franța

Totul despre alegerile electorale din Franța

757
0
alegerile electorale din Franța

Francezii sunt pe punctul de a-și alege un nou Președinte și sunt de părere că acest eveniment este unul destul de important. Uniunea Europeană ar putea să se schimbe pentru totdeauna cu noul lider de la Paris pentru că Franța este una dintre cele mai importante membre ale UE iar doi dintre candidați susțin scoaterea ei din Uniunea Europeană, asemenea Marii Britanii.

Runda 1 de alegeri este duminică, 23 aprilie iar doi dintre cei mai importanți candidați se vor înfrunta în scrutinul 2, de pe 7 mai. Haideți să trecem în revistă cei mai importanți candidați.

Marine Le Pen

Marine Le Pen este liderul de extremă dreapta  a partidului National Front și este favorită în prima rundă. Este un personaj controversat mai ales din pricina istoricului partidului din care face parte, istorie ce are legătură cu xenofobia și cu anti-semitismul. Marine Le Pen vrea să scoată Franța din UE și NATO, să restricționeze cota de imigranți la maxim 10.000 pe an. Marine Le Pen se declară împotriva globalizării și luptă împotriva extremiștilor islamici. La vârsta de 8 ani aceasta a supraviețuit unui atac cu bombă, atentat care viza pe tatăl acesteia, fondatorul partidului din care astăzi Marine Le Pen face parte.

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron este surpriza acestor alegeri. Nimeni nu l-a luat în serios în momentul în care și-a anunțat candidatura pentru că nu are nici un fel de istoric în politică. Culmea, și-a înființat propriul partid de centru și iată-l acum al doilea favorit la prezidențiale după Marine Le Pen. Emmanuel Macron susține liberalii și dorește să ia măsuri care să susțină economia. A promis că va aloca bani mai mulți pentru apărare și poliție. La vârsta de 17 ani, Emmanuel Macron a spus profesoarei de la liceu că se va mărita cu el într-o zi, lucru care chiar s-a întâmplat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here