Home Lifestyle Să fie aceasta cea mai nebună clădire din lume?

Să fie aceasta cea mai nebună clădire din lume?

913
0

Bangkok, Thailanda – luni noapte, Bangkok a sărbătorit înălțarea celui mai înalt zgârie-nor din Thailanda, numit MahaNakhon, clădire ce scoate în evidență un spectacol de lumini extraordinar. Aceasta a fost proiectată de celebrul arhitect german  Ole Scheeren. Timp de 10 ani, acest  Ole Scheeren transformă peisajul asiatic de-a binelea așa că nu e nici o surpriză că el este cel din spatele MahaNakhon. Printre cele mai renumite proiecte ale sale din Asia amintim Turnul CCRV din Beijing și The Interlace din Singapore, clădire premiată la World Building of the Year 2015.

„Nu cred într-o arhitectură care se bazează pe formule, arhitectură în care este esențială respectarea tradițiilor și stilului țării în care lucrezi. Dacă te uiți la clădirile mele, nu seamănă deloc între ele. Sunt diferite pentru că situații diferite necesită răspunsuri diferite” spune fostul partener de la OMA, actualul arhitect șef de la Buro Ole Scheeren.

Astfel, aliniat la filosofia mai sus menționată, în Bangkok și-a făcut apariția MahaNakhon, un turn luxos amplasat în districtul business. Bazată pe forma unui pătrat extrudat, turnul central al clădirii  se înalță prin unirea mai multor astfel de pătrate ce dau senzația la un moment dat de clădire neterminată. Ole Scheeren a trăit la Bangkok în anii 90 și a putut astfel să cunoască foarte bine oamenii, obiceiurile și trendurile. Atunci a lucrat la un proiect în urma căruia trebuiau să se construiască 250 de clădiri rezidențiale, dar din pricina crizei financiare ce a lovit Asia în 1997, acest proiect nu a mai fost niciodată pus în aplicare.

MahaNakhon este un turn care a reușit să ofere capitalei Thailandei o combinație între stilul tradițional și cel futurist, iar foarte mulți arhitecți au spus că aceasta este de departe cea mai nebună clădire din lume din punct de vedere al spectaculozității.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here