Home Lifestyle Ultimele momente din viața unui parc de distracții, în viziunea fotografului Romain...

Ultimele momente din viața unui parc de distracții, în viziunea fotografului Romain Veillon

924
0
Romain Veillon

Cu toții suntem pasionați de peisaje apocaliptice, iar în momentul în care privim portofoliul fotografului parizian Romain Veillon, ne dăm seama de ce. Acest fotograf a călătorit în întreaga lume în căutare de clădiri abandonate încercând să surprindă imagini cu niște lumi uitate, din care oamenii nu mai fac demult parte. Fie că discutăm despre un oraș african mâncat de deșert sau despre niște monumente sovietice abandonate prin Bulgaria, Romain Veillon spune că fiecare cadru în parte ne aduce aminte de faptul că timpul este finit.

Una dintre locațiile celebre fotografiate de acest artist este Nara Deamland, un parc de distracții ratat din Japonia abandonat de mai bine de zece ani, parc ce a sfârșit prin demolare în 2016. La prima impresie, pare un vis din copilărie devenit realitate: un întreg parc de distracții, colorat și plin cu carusele, castele și alte mici buticuri doar pentru tine, copil care vii într-un suflet să te distrezi.

Dar din păcate în fotografiile lui Romain Veillon nu este surprinsă bucurie, ci din potrivă, tristețe și spaimă. Declinul acestui parc, al caruselelor și ale structurilor acaparate de niște buruieni din ce în ce mai impresionante nu au cum să te bucure.

„Sunt pasionat de fotografia locurilor abandonate: castele, case, biserici, fabrici, spitale  și orice alt loc în care a existat viață vreodată. Am văzut câteva rapoarte despre acest parc de distracții faimos, abandonat din Japonia și din pricina faptului că-mi doream de mult să vizitez această țară, iată-mă sosit la Nara Dreamland. Acesta a fost primul meu popas în Japonia. Am intrat pe poarta principală pe unde obișnuiau să intre și oamenii când parcul era deschis iar peisajul a fost extraordinar. ” spune Romain Veillon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here