Home International Gafă monumentală la decernarea premiilor Oscar

Gafă monumentală la decernarea premiilor Oscar

700
0
Oscar

PricewaterhouseCoopers și-au asumat întreaga responsabilitate pentru greșeala de organizare în urma căreia, filmul La La Land a fost numit inițial câștigător la categoria „best picture” duminică, 26 februarie 2017. Ei bine, e clar că această gafă a intrat în istoria decernării premiilor Oscar și nu va fi uitată prea curând. Într-o declarație de presă publicată luni, s-a confirmat faptul că partenerul de management al PwC, Brian Cullinan, a înmânat în culise un alt plic din greșeală lui Warren Beatty și Faye Dunaway. Odată ce greșeala s-a produs, nu au fost urmate protocoalele de rectificare suficient de rapid de domnul Cullinan sau de către partenerul său.

Într-un final, Moonlight a câștigat Oscarul la categoria best picture…

Ruiz și Cullinan au fost cei responsabili de înmânarea plicurilor  care conțineau numele câștigătorilor premiilor Oscar. La ceremonie, cei doi au înmânat personal aceste plicurile celor care urcau pe scenă să citească numele din colțuri diametral opuse. Timp de 83 de ani de când se decernează aceste premii, nu au fost niciodată asemenea probleme. Acest incident a fost cercetat și se cercetează în continuare de către organizatori astfel încât să poată fi trași la răspundere cei responsabili.

„Am petrecut noaptea trecută cercetând circumstanțele producerii acestui eveniment neplăcut și vom determina în zilele următoare ce anume trebuie făcut în acest sens. Din păcate, am știrbit din integritatea Oscarului și a Academy of Motion Picture Arts and Sciences” spune The Academy.

Această declarație vine după ce Cullinan a lansat un tweet legat de incident. Duminică la 9 și 5 minute PM a trimis acest tweet ce ulterior a fost șters de pe contul personal care arăta pe Emma Stone zâmbind cu noul său Oscar în mână… Textul era următorul: „Best Actress Emma Stone backstage #PWC”…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here