Home International Decizie a tribunalului din Elveția: fetele musulmane trebuie să învețe să înoate...

Decizie a tribunalului din Elveția: fetele musulmane trebuie să învețe să înoate cot la cot cu băieții

1581
0
fetele musulmane

Potrivit Curții Europene pentru Drepturile Omului, un cuplu musulman care și-a retras fetița de la cursurile de înot organizate la școală pentru că acolo erau și băieți, a decis că nu avea dreptul să facă acest lucru. Aziz Osmanoglu și Sehabat Kocabas, de naționalitate turcă, au refuzat din motive religioase să trimită fetița lor la cursurile de înot organizate de școala din Basel, Elveția.

De peste 10 ani există discuții pe acest subiect, înaintat de cei doi părinți, care spun că dacă ar trimite fetița la înot alături de băieți ar încălca articolul 9 din Convenția pentru Drepturile Omului, referitoare la libertatea de gândire, conștiință și religie. Ei bine, surpriză. Marți, tribunalul a respins acest argument, menționând faptul că „școala joacă un rol esențial în procesul de integrare socială”.

Tribunalul elvețian spune: INTEGRAREA ESTE O PRIORITATE

Tribunalul a mai menționat faptul că este mai important ca școala să faciliteze integrarea socială cu tradițiile locale. De asemenea, se pare că autoritățile locale au oferit celor doi părinți flexibilitate permițându-le prezența fetiței la cursuri în burkini, un costum de baie musulman care acoperă întregul corp mai puțin fața, mâinile și picioarele dar aceștia au refuzat. În 2010, părinții au fost amendați pentru că nu au respectat această hotărâre, cu suma de 1352 euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here