Home International Spitalul pentru șoimi din Abu Dhabi

Spitalul pentru șoimi din Abu Dhabi

1073
0

Spitalul de șoimi de la Abu Dhabi este cea mai bună clinică veterinară pentru păsări din lume, însă șoimii sunt cei care ies în evidență. În acest moment, peste 11500 de păsări sunt internate aici. Spitalul și-a deschis porțile în anul 1999 într-un fost spital în care până nu demult erau tratați oameni. Odată ce păsările sunt internate, sunt duse într-o cameră unde sunt investigate din punct de vedere medical de o întreagă echipă și unde sunt puse diagnosticele.

Cazurile mai puțin urgente sunt de asemenea tratate cu mare interes aici, însă aceste păsări sunt duse în camerele lor speciale unde pot aștepta un tratament adecvat mai târziu. Există și o cameră de Terapie Intensivă cu aer condiționat în care pot fi vizitate de către proprietarii îngrijorați.

„Funcționează în aceiași parametri cu un spital uman. Păsările sunt duse inițial într-o cameră unde sunt investigate la prima vedere, pentru a putea stabili dacă au într-adevăr probleme și dacă sunt necesare alte investigații mai amănunțite precum raze X sau endoscopie. Există cazuri în care aceste păsări trebuie chiar operate” spune Margrit Gabriele Müller, veterinar care conduce Spitalul Șoimilor de mai bine de 15 ani.

Cele mai grave cazuri sunt repartizate către incubatoare. Incubatoarele sunt cele folosite pentru nou născuți dar de data aceasta, funcționează foarte bine și pentru păsări. Poate că acest spital și nivelul de grijă alocat acestor păsări pare exagerat pentru cei din exterior, dar în Emiratele Arabe Unite, șoimii sunt un simbol național, sunt o mândrie și nu în ultimul rând, tradiție. Pentru ei este ceva absolut normal, ceva asemănător cu clinicile veterinare din restul lumii.

„Cei care dețin șoimi aici îi iubesc la maxim , ca pe proprii copii, în unele cazuri chiar mai mult” spune Müller.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here