Home International Angela Merkel vrea să interzică burqa – voalurile ce acoperă chipul femeilor...

Angela Merkel vrea să interzică burqa – voalurile ce acoperă chipul femeilor – în Germania

701
0
burqa

Cancelarul german Angela Merkel vrea să interzică acoperirea fețelor pe teritoriul Germaniei, lucru adus la iveală în timpul unei conferințe de presă ținute marți.

„Acoperirea feței în întregime este total nepotrivită aici, ar trebui interzisă chiar dacă nu există lege pentru așa ceva. Aceste obiceiuri nu ne aparțin” spune aceasta la adunarea Uniunii Creștin-Democrate. Această afirmație a fost susținută cu foarte multe aplauze.

Nu este pentru prima dată când liderii partidelor propun interzicerea rochiilor islamice, Ministrul de Interne Thomas de Maiziere a mai venit cu o propunere asemănătoare în august, când a dorit interzicerea voalurilor islamice în locurile publice.

„Nu se potrivește în societatea noastră această rochie, nu este benefică pentru comunicare, pentru uniune… din acest motiv vă cerem să vă arătați fețele” a spus Thomas la vremea respectivă.

Comentariul lui Merkel vine la câteva săptămâni după ce a anunțat că va candida pentru a 4-a oară pentru scaunul de cancelar al Germaniei, iar în ultimii ani a atras tot mai multă ură din partea poporului german asupra sa prin permiterea imigranților islamici în țară.

Propunerea Germaniei este susținută și de Franța, Belgia și Elveția. Cannes de exemplu, un oraș vestit pe riviera franceză, a interzis temporar costumele de baie islamice din cauza terorii pe care acestea o generau în jur, după atentatele de la Paris. În aprilie 2011, Franța a fost prima țară din Europa care a interzis burqa în public. Cei care insistau să folosească asemenea costumații erau amendați cu 150 de euro. Legea a fost scoasă din uz însă în 2014 după ce o femeie a depus o plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Previous articleUn tribunal francez a hotărât demolarea unei statui a Fecioarei Maria
Next articleStatele Unite înapoiază Japoniei teritoriul pe care-l controlează în această țară de la finalul WWII
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here