Home International Un tribunal francez a hotărât demolarea unei statui a Fecioarei Maria

Un tribunal francez a hotărât demolarea unei statui a Fecioarei Maria

839
0
demolarea unei statui

În micuțul oraș Publier din Franța, regiunea Haute-Savoie, tribunalul a decis ca statuia Fecioarei Maria de pe malul lacului Geneva să fie demolată întrucât încalcă legile țării. 3 luni are la dispoziție Primăria pentru a demonta sau demola statuia cu toate că Primarul nu dorește acest lucru.

Gaston Lacroix pe numele său, spune că a comandat construcția acestei statui în septembrie 2011 și prin intermediul ei a dorit să scoată în evidență uniunea și pacea din zonă. Acest primar a plătit 30.000 de euro din bani publici pentru statuie, bani pe care ulterior i-a returnat din donații.

Statuia, inscripționată cu cuvintele „Doamna noastră a Lacului Geneva veghează asupra copiilor voștri” se întinate pe 50 de metri pătrați într-un parc lângă granița cu Elveția.

Tribunalul a ordonat demolarea statuii pe data de 24 noiembrie și a motivat în felul următor:

„Este interzisă construcția statuilor religioase pe spațiile publice, altele în afară de cele destinate în mod expres culelor, cimitirelor sau muzeelor, ori expozițiilor” spune articolul 28 din legea 1905.

Dacă statuia nu va fi demolată în următoarele 3 luni, orașul riscă o amendă de 100 de euro pe zi. Într-un interviu pentru CNN, Primarul Lacroix spune că nu are de gând să demoleze nimic, așteaptă ca una dintre autoritățile statului să vină personal să-i ceară acest lucru.

„A fost ridicată pentru a face parte din peisaj. Am dorit să fie un element care unește. Din păcate, există o minoritate care dezbină aici” spune Lacroix.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here