Home International Un tablou cumpărat în 1899 cu 25 de dolari ar putea valora...

Un tablou cumpărat în 1899 cu 25 de dolari ar putea valora 26 de milioane de dolari

719
0
tablou cumpărat în 1899

În 1899 un tablou al Fecioarei Maria despre care se credea că este o copie  a fost vândut cu 25 de dolari. Acum, se pare că este un tablou original al lui Raphael care valorează 26 de milioane de dolari. Descoperirea incredibilă a fost făcută de Bendor Grosvenor un istoric specializat în arte care alături de echipa sa, examina colecția Hado House din  Aberdeenshire când a dat peste acest tablou pictat între anii 1501 și 1510. Inițial a crezut că aparține artistului italian Innocenzo da Imola.

Grosvenor a cerut permisiunea să curețe tabloul și să-l conserve.

„Să găsești un tablou autentic al lui Raphael este ceva super interesant. Este un tablou frumos care merită să fie văzut  de cât mai mulți oameni. Sper ca Haddo Madonna, singurul proprietar al acestei picturi, să atragă mai mulți oameni în acea parte a Aberdeenshire”. Spune Grosvenor.

George Hamilton-Gordon, un fost Prim Ministru britanic a cumpărat tabloul „Fecioara Maria” la începutul secolului 19, crezând că este un tablou original Raphael. Din păcate, la vremea respectivă oamenii au crezut că este doar o copie făcută de un artist necunoscut, fiind ulterior atribuit lui Innocenzo da Imola.

Previous articleTurbina care ar putea alimenta Japonia cu energie electrică timp de 50 de ani
Next articleCum alegi cele mai avantajoase lenjerii de pat
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here