Home Tehnologie Există două versiuni de iPhone 7, dintre care una este mult mai...

Există două versiuni de iPhone 7, dintre care una este mult mai lentă

805
0
iPhone 7

Poate că toate iPhone-urile arată la fel, dar sub carcasă povestea se schimbă. Unele telefoane iPhone folosesc un modem Qualcomm, altele folosesc unul Intel. Aceste modemuri pot să facă diferența între un iPhone 7 mai rapid sau mai lent.

Un nou raport al celor de la Cellular Insights a scos la iveală faptul că modemurile Qualcomm sunt cu 30% mai rapide față de cele Intel. Cercetătorii au testat aceste modemuri pe telefoane iPhone 7 Plus , însă trebuie să știți că aceleași două modele de modemuri există și pe iPhone 7.

Așadar, cum îți poți da seama că nu intri în posesia unui iPhone mai lent? Ei bine, în Statele Unite e destul de simplu. Acolo, Verizon, Sprint sau cele fără cartelă SIM vând telefoane cu modemuri Qualcomm. De asemenea, dacă te afli în Europa, fii sigur că pui mâna pe un terminal din SUA, Japonia sau China. Acestea sunt singurele țări din lume în care se vinde iPhone cu modem Qualcomm. Oricum, nici toate telefoanele iPhone cumpărate din SUA au modemul mai rapid. De exemplu, cele cumpărate de la T-Mobile, AT&T și Telstra au modemul celor de la Intel.

Dacă ai deja un iPhone și vrei să vezi ce fel de modem deține, verifică Serial Number. Modemulrile Intel sunt folosite în modelele  A1778 și A1784. Oricum, chiar dacă modemul Intel este mai lent, s-ar putea să nu deranjeze pe foarte mulți. Deocamdată nu este clar de ce Apple vinde iPhone cu modemuri capabile de performanțe diferite. Unele voci sugerează faptul că folosind modemuri și de la competitorii Qualcomm, Apple reușește să strângă cu ușa Qualcomm pentru un preț mai bun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here