Home Tehnologie Viitoarele generații iPhone vor fi rezistente la apă

Viitoarele generații iPhone vor fi rezistente la apă

844
0

Se zvonește de mult faptul că următoare generație de iPhone va fi rezistentă la apă cel puțin parțial. Un ultim patent publicat de Apple adaugă credibilitate acelor zvonuri. Compania a înregistrat de curând un patent la US Patent and Trademark Office ce prezintă posibile viitoare planuri pentru dispozitive rezistente la apă sau gadgeturi rezistente la apă.

Acest patent scoate în evidență unelte care ar putea fi folosite pentru fotografiere subacvatică astfel încât instantaneele să nu aibă o tentă nedorită. Asta înseamnă că pozele făcute sub apă ar putea să fie mai vii, fără acea tentă albastră cu care ne-am obișnuit de ani buni.

În timp ce multe patente Apple prezintă concepte care nu ajung să fie implementate, acesta este ultimul din șirul celor care corespund zvonurilor cum că ar urma un iPhone care ar putea fi folosit sub apă. Ca să dăm și exemplu, Apple a aprobat un patent la începutul anului pentru un circuit de detectare a scufundării în apă, proiectat pentru a simți momentul în care dispozitivul este scufundat în apă sau alte lichide.160815074029-iphone-underwater-patent-780x439

Mai mult, în 2015, Apple a mai scos un patent pentru o barieră de protecție care să acopere porturile dispozitivelor și astfel telefonul să devină rezistent la apă. În martie 2015 a urmat alt patent prin care sunt prezentate învelișuri speciale și garnituri cu ajutorul cărora componentele electronice să fie izolate de umezeală.

Gigantul inovațiilor a anunțat lansarea iPhone 7 pentru septembrie anul acesta. Pentru a putea fi complet rezistent la apă, iPhone trebuie să renunțe la jack-ul audio, care-l face în acest moment foarte vulnerabil în fața lichidelor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here