Home WarPress Avioane de vânătoare rusești s-au apropiat la mai puțin de 20 de...

Avioane de vânătoare rusești s-au apropiat la mai puțin de 20 de metri de un distrugătorul american USS Donald Cook

1014
0

Kerry, înaltul oficial american a condamnat abordarea avioanelor rusești. Acestea au făcut o demonstrație de forță în jurul unei nave militare americane într-o zonă maritimă în care nu prea aveau voie. Distrugătorul american putea oricând să deschidă focul și totul ar fi fost legal. Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a numit aceste manevre ale piloților ruși drept „nesăbuite și provocatoare”.

Se pare că este vorba despre două asemenea evenimente petrecute în Marea Baltică între distrugătorul american USS Donald Cook și două avioane rusești de luptă. Într-unul dintre evenimente, petrecut marți în apele internaționale, unul dintre avioanele rusești a zburat la mai puțin de 20 de metri de această navă.

„E un comportament total neprofesional și încalcă toate regulile. Cele două avioane puteau fi doborâte fără drept de apel. E o abatere foarte gravă și armata SUA nu se va lăsa intimidată de acest comportament în mijlocul apelor internaționale.” Spune Kerry pentru CNN Spania.

„Dorim să ni se respecte libertatea de navigare și în acest moment comunicăm cele întâmplate Rusiei pentru că este foarte periculos. ”

Ce spune Rusia

Rusia ca de obicei are motive pentru absolut orice. Își apără piloții spunând că cei doi piloți au acționat în conformitate cu regulile internaționale.

Manevrele avioanelor rusești sunt foarte periculoase

Când avioanele rusești s-au apropiat de nava americană, aceste manevre s-au dovedit foarte agresive, potrivit Comandantului armatei SUA pentru Europa.

„Suntem foarte îngrijorați de manevrele nesigure și neprofesionale ale piliților ruși” se arată în declarații…

Nava, un distrugător ce deține rachete teleghidate Arleigh Burke, avea la bord și un elicopter polonez ce aterizase în timpul unui exercițiu de rutină. Aceste manevre ar putea fi interpretate drept un mesaj pentru Polonia. În timpul evenimentelor, nimeni nu a deschis focul.USS Donald Cook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here