Home Tehnologie Facebook ia apararea Apple in scandalul cu FBI

Facebook ia apararea Apple in scandalul cu FBI

779
0
apple

Facebook este compania care ia atitudine si se alatura cel putin moral celor de la Apple. Compania care produce celebrul iPhone este pistonata de cei de la FBI pentru a permite accesul in telefonul unuia dintre pistolarii de la San Brenardino.

Joi, Facebook a emis un comunicat de presa prin care afirma faptul ca asemenea cereri guvernamentale precum cea FBI, vor crea un precedent periculos pentru companiile care fabrica telefoane mobile si vor nimici eforturile acestora de a-si securiza dispozitivele. Facebook va continua sa lupte cu vehementa impotriva cerintelor de genul celei de mai sus, menite sa slabeasca standardele de securitate implementate pana acum. Discutam despre un progres care e pe cale sa se naruiasca.

Compania de asemenea a condamnat terorismul “Cei care cauta sa premieze, sa promoveze sau sa puna la cale atacuri teroriste nu au ce sa caute pe reteaua noastra de socializare”…

De asemenea, atat Twitter cat si gigantul Google au sarit in apararea Apple cu aceasta ocazie, CEO Twitter afirmand “Suntem alaturi de Tim Cook si Apple”.

Miercuri, CEO Google Sundar Pichai de asemenea a postat o serie de tweet-uri prin care si-a aratat suportul pentru CEO Apple, Tim Cook. Pichai a afirmat faptul ca desi fortele de ordine se confrunta cu probleme destul de mari in apararea cetatenilor din SUA, fortand companiile sa apese butonul prin care dau liber hacking-ului, le-ar compromite definitiv pe partea de intimitate a utilizatorului.

Ramane de vazut ce anume se va intampla cu aceste companii, care sunt destul de unite in acest moment si destul de hotarate sa nu cedeze presiunilor FBI. Daca cei de la FBI nu au alta solutie de cat sa sparga niste coduri pe care deocamdata nu le cunosc, cred ca ar fi cazul sa isi revizuiasca metodele de actiune.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here