Home WarPress Noi sanctiuni pentru Koreea de Nord din partea Statelor Unite

Noi sanctiuni pentru Koreea de Nord din partea Statelor Unite

1153
0
koreea de nord

Presedintele SUA Barack Obama a semnat noi sanctiuni pentru Koreea de Nord joi pentru a pedepsi atattestarile rachetelor nucleare cat si suspectatele atacuri informatice. Obama a semnat sanctiunile dupa ce Congresul a fost de acord cu ele la inceputul lunii februarie. Cei doi republicani ce candideaza pentru presedentie, Ted Cruz din Texas alaturi de Marco Rubio din Florida, au mers la Washington pentru a acorda votul lor, pozitiv, acestor sanctiuni.

Masura este menita sa incurajeze aliatii SUA sa aplice sanctiuni asemanatoare Koreei de Nord, astfel incat aceasta tara sa fie oarecum izolata. Koreea de Nord a testat cea de-a 4-a racheta nucleara in luna ianuarie, si de curand a lansat un satelit in cosmos.

Desi ultimele sanctiuni au fost sustinute de Consiliul de Securitate UN, in ciuda faptului ca acest Consiliu nu a fost de acord cu sanctiunile asupra Chinei sau altor natii. Se pare ca de data aceasta au fost si ei de acord. China, un sponsor de seama al Pyongyang, a exprimat totusi ingrijorari in legatura cu masurile impuse asupra Koreei de Nord, masuri care ar putea destabiliza economia.

Sanctiunile SUA pe care Barack Obama le-a aprobat marti, interzice oricui sa interactioneze pe plan business cu Koreea de Nord atata timp cat are legatura cu programul nuclear sau cu programul de arme si munitie. De asemenea, au fost interzise si planurile de business care nu respecta drepturile fundamentale ale omului in aceasta tara.

Ramane de vazut daca aceste noi sanctiuni vor reusi sa puna capat tensiunilor si vor reusi sa potoleasca Koreea de Nord in ceea ce priveste industria nucleara de armament. Probabil ca vor fi nevoie de multe alte sanctiuni secundare care sa vina sa completeze acest ban international in ceea ce priveste comertul cu armament nord koreean.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here