Home Sport Medalie pentru Romania la box. Robert Jitaru ajunge in semifinalele CE de...

Medalie pentru Romania la box. Robert Jitaru ajunge in semifinalele CE de tineret din Polonia

926
0

Inca o data boxul romanesc iese la rampa si tinerii nostri reusesc sa mai aduca o medalie. Cam la fiecare competitie internationala romanii se intorc acasa cu victorii si asta in ciuda faptului ca in tara nu mai exista suport pentru box, nici macar meciurile importante nu mai sunt transmise la TV. La Europenele de tineret anul acesta, tinute in Polonia respectiv in orasul Kolobrzeg, braileanul Robert Jitaru a reusit sa smulga o medalie. Tanarul boxer va implini luna ce vine frumoasa varsta de 18 ani si a reusit sa se califice in semifinalele categoriei 56 kg. Acesta l-a infrant pe rusul Vladimir Strygin in sferturile de finala, fostul campion de juniori din 2014. Desi decizia arbitrilor a fost una dificila, romanul a castigat cu scorul de 2-1.

Tanarul este legitimat la CSM Braila si a mai luat bronz la campionatele europene de juniori din 2014, deci iata ca are parte de un inceput de cariera destul de promitator. Europenele din Polonia de anul acesta se anunta un eveniment cu totul deosebit pentru el si drept sustinator il are pe antrenorul George Pertea. Din pacate Federatia Romana de Box nu are posibilitatea de a plati pentru sportivi, asa ca antrenorii raman cei care sustin financiar deplasarile. Inclusiv in Polonia, unde arbitrul si-a platit si el deplasarea.

Dupa ce a trecut de rusul Vladimir Strygin, Robert a mai invins si pe Nikita Androscuks, slovacul Michal Takacs, iar in semifinale il va intalni pe italianul Raffaele Di Sergio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here