Home Lifestyle Femeile care au multe pisici NU sunt nebune

Femeile care au multe pisici NU sunt nebune

1518
0
pisici

De la câte pisici în sus ne-am obișnuit să spunem despre o femeie care le deține, că este nebună? 4? 5? 10? Ei bine, surpriză: femeile care dețin multe  pisici nu sunt nebune, nu au probleme psihice, nu suferă de depresie sau anxietate. Cel puțin așa arată un studiu al cercetătorilor de la UCLA.

Aceștia au analizat peste 500 de deținători de animale și au ajuns la concluzia că nu există nicio legătură între nebunie și faptul că cineva deține mai multe pisici. Studiul, publicat în revista Royal Society Open Science a observat cum oamenii reacționează la semnalele de alarmă date de animale și au comparat de asemenea deținerea unui animal cu bolile mentale sau dificultățile sociale. Rezultatele sunt îmbucurătoare în special pentru doamnele care preferă pisicile și fac chiar o pasiune din a le colecta. „Nu am găsit nicio legătură între acest stereotip și bolile mintale” se arată în acest studiu.

Concluzia studiului aduce în prim plan o descoperire similară făcută de către cercetătorii de la University College London  în 2017. Aceștia spuneau pe atunci că nu există o legătură între posesorii de pisici și dezvoltarea simptomelor specifice psihozei. Studiul a mai arătat faptul că posesorii de câini și pisici sunt mai predispuși să empatizeze cu strigătele de ajutor ale animalelor, manifestate în acest caz prin mieunat și lătrat. „Am găsit câteva diferențe subtile între modul în care adulții cu sau fără animale de companie, interpretează vocalizele animalelor. ” se arată în studiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here