Home International Un arhitect a fost amendat la Veneția pentru că a proiectat un...

Un arhitect a fost amendat la Veneția pentru că a proiectat un pod neprietenos cu turiștii

721
0
Veneția

Veneția a investit în ultimii 2 ani în soluții care să ajute orașul să facă față avalului tot mai mare de turiști cu care se confruntă. Acum, orașul renumit pentru canalele sale a trebuit să ia acțiune împotriva unui pod care nu este capabil să facă față traficului de turiști actual.

Arhitectul spaniol Santiago Calatrava a fost amendat cu 78.000 de euro pentru ceea ce orașul definește drept greșeală de proiectare la Podul Constituției, pod care traversează Grand Canal.

Decizia a fost luată pe 9 august 2019 de către un tribunal italian. Verdictul a fost destul de simplu de înțeles, se pare că arhitectul a fost neglijent în timpul perioadei de construcție.

Se pare că în acele momente arhitectul lucra și la alte proiecte din Dallas, Texas și Calgary, Alberta, și nu a acordat timpul necesar proiectului italian.

Podul constituției are aproape 100 de metri lungime și a fost dezvăluit în anul 2008 cu mare pompă, în ziua în care constituția italiană a împlinit 60 de ani de existență.

Problema Primăriei cu acest pod a fost faptul că deși arată foarte bine (este construit din fie și sticlă), nu poate să facă față unor grupuri mari de vizitatori, sau bagajelor. Din cauza greutății, unele trepte din sticlă au crăpat și au fost înlocuite deja.

Podul Constituției nu este ultima problemă care aduce Veneția în prim plan mondial. În oraș s-a instituit recent o taxă de 11 dolari pentru cei care doresc să viziteze orașul pe zi, și nu vor să rămână peste noapte. De asemenea, în Veneția s-au interzis curând trollerele, valizele ci roți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here