Home International O navetă NASA a zărit locul unde s-a prăbușit sonda Beresheet

O navetă NASA a zărit locul unde s-a prăbușit sonda Beresheet

548
0
Beresheet

O navetă NASA care orbitează în jurul lunii a zărit locul unde s-a prăbușit Beresheet, sonda israeliană în luna aprilie a acestui an. Fotografiile arată că sonda a lăsat în urma ei un crater cu un diametrul de 10 metri, după care s-a dezintegrat. Robotul care s-a prăbușit era creația unei firme israeliene numită SpaceIL. Aceasta a lansat robotul Beresheet spre lună în lua februarie a acestui an cu ajutorul unei rachete Falcon 9. Oricum, Beresheet a intrat în istorie drept prima sondă privată care aselenizează.

În timpul acestei aterizări, cineva sau ceva a trimis o comandă greșită către computerul sondei pornind o reacție în lanț care a făcut ca motorul sondei să se oprească prea devreme.

Drept rezultat, Beresheet nu a mai avut suficientă energie să controleze coborârea și a căzut efectiv pe lună, dezintegrându-se la impact.

Previous articleProblema plafonierelor
Next articleCum arată campusul Huawei
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here