Home International Rocket Lab lansează cu succes un satelit experimental pentru DARPA

Rocket Lab lansează cu succes un satelit experimental pentru DARPA

619
0

Mica companie Rocket Lab specializată în lansare de sateliți a reușit prima lansare a anului în Noua Zeelandă, trimițând în cosmos un satelit experimental de telecomunicații pentru DARPA.

Este cel de-al treilea zbor comercial pentru micuța rachetă Electron a celor de la Rocket Lab , și cel de-al cincilea în total pentru companie, care a început să trimită sateliți în cosmos destul de recent, în 2017.

Numită misiunea R3D2, aceasta a trimis în cosmos un satelit de 150 de kilograme, care va avea scopul de a testa un nou tip de antenă radio.

Construită dintr-un material numit Kapton, antena este subțire cât un șervețel din hârtie dar poate să crească în dimensiune în cosmos.

Dacă această tehnologie se va bucura de succes, va ajuta pe micii operatori de sateliți care doresc să atașeze soluții de comunicații puternice unor vehicule de mici dimensiuni.

Previous articlePatutul din lemn si avantaje cand beneficiarul este un copil
Next articleTot ce nu stiai despre imaginea unui model de videochat
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here