Home International Prima misiune privată pe lună – să vină oare din Israel?

Prima misiune privată pe lună – să vină oare din Israel?

615
0
luna

Joi, o mică probă construită în Israel va fi lansată pe orbită cu ajutorul unei rachete SpaceX, Falcon 9. Misiunea sa va fi ca în decursul a 2 luni, să aterizeze pe lună. Proba, numită Beresheet va face prima încercare pe data de 11 aprilie și, dacă operațiunea va avea succes, compania va fi prima instituție privată care trimite un vehicul pe suprafața lunii. Până acum, doar SUA, Rusia și China au avut bani și tehnologie pentru a trimite probe pe suprafața lunii, India trage speranțe ca pe 2 aprilie să aterizeze pe satelit misiunea Chandrayaan-2 .

De asemenea, companii private precum Astrobotic sau ispace doresc să pună la cale servicii prin intermediul cărora să trimită echipaj uman pe lună în scop de cercetare, în timp de Moon Express dorește să exploateze în viitor resursele lunii precum mineralele. Se pare că în următorii ani vom vedea o explozie de interese în acest sector al lunii, potențialul comercial este uriaș.

Previous articleCapsula Dragon a celor de la SpaceX a andocat pentru prima dată pe Stația Spațială Internațională
Next articlePereții demontabili – posibilități nelimitate pentru designul biroului tău
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here