Home International Capsula Dragon a celor de la SpaceX a andocat pentru prima dată...

Capsula Dragon a celor de la SpaceX a andocat pentru prima dată pe Stația Spațială Internațională

775
0
Capsula Dragon

La doar o zi după ce a urcat pe orbită, capsula Dragon a celor de la SpaceX s-a lipit de Stația Spațială Internațională. A fost un primul test de zbor, care s-a încheiat cu succes.

Această andocare este o manevră pe care capsula va trebui să o facă de multe ori de acum înainte, întrucât va transporta echipaj uman pentru NASA de pe Terra către SSI și de pe SSI către Terra. Capsula Crew Dragon a stat pe orbită de la ora 3AM, sâmbătă, când a fost lansată „pe spinarea” unei rachete Falcon 9 de la Kennedy Space Center, Florida.

Odată ce a ajuns pe orbită, capsula s-a desprins de rachetă și a început să se ghideze către portul de andocare al SSI prin intermediul unor lasere, unor senzori și unui software specializat.

Este o procedură complet automatizată, făcută de calculatoarele de bord. Din mai 2012 SpaceX trimite cargo prin intermediul capsulelor Dragon către SSI, însă acele capsule sunt mult diferite de cele care trebuie să transporte echipaj uman.

Vineri, SpaceX va trimit capsula înapoi acasă și va încerca să aterizeze vehiculul cu parașuta în Oceanul Atlantic. Dacă această operațiune va fi un succes, întregul proiect va fi un succes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here