Home Tehnologie SpaceX a lansat cu succes prima misiune pe anul acesta, pentru clientul...

SpaceX a lansat cu succes prima misiune pe anul acesta, pentru clientul Iridium

558
0

SpaceX a obținut un contract cu cei de la Iridium, prin intermediul căruia trebuie să lanseze 10 de sateliți pe orbită. Este vorba despre niște sateliți de telecomunicații care au drept scop înlocuirea vechilor sateliți Iridium deja existenți și depășiți din punct de vedere tehnologic, lansați între 1997 și 2002.

SpaceX a mai lansat în trecut sateliți pentru Iridium, câte 10 bucăți sau câte 5, iar totul a decurs conform planului. Decolarea a fost un real succes, racheta folosită a fost tot una Falcon 9.

Toți cei 10 sateliți au fost plasați cu succes pe orbita inferioară a Pământului, SpaceX bifând încă o lansare de succes. În decembrie anul trecut, compania lui Elon Musk a optat să nu mai aterizeze racheta Falcon 9, în cadrul unei lansări de sateliți GPS pentru US Air Force.

Înainte de acel zbor, SpaceX a mai avut o lansare care s-a terminat dezastruos, racheta Falcon 9 a ajuns în ocean în loc să ajungă pe PAD-ul de aterizare de pe uscat. Din fericire pentru cei de la SpaceX, de data aceasta lansarea nu a mai fost una cu probleme,

Previous articleProblema materialelor electrice
Next article2 motive să investești într-un internship peste ocean
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here