Home Diverse 2 motive să investești într-un internship peste ocean

2 motive să investești într-un internship peste ocean

729
0
internship

Participarea la internship-uri în cadrul anilor de facultate sau după finalizarea studiilor este foarte necesară pentru că de multe ori, deși ne pregătim ani buni într-un anumit domeniu, cerințele pieței pentru joburile în care vom fi calificați vor fi oarecum altele. Astfel, printr-un internship, reușim să rămânem conectați pe segmentul nostru la piața muncii, reușim să ne adaptăm și să punem în practică cel mai bine lucrurile pe care ne-am străduit să le învățăm în facultate.

Deși multă lume fuge după internship-urile europene, cele pe care le poți face peste ocean sunt mult mai interesante, în ciuda distanței destul de mari. Există defapt 2 motive pentru care ar trebui să aplici pentru un internship Australia sau internship SUA, motive despre care vom discuta și noi în cele ce urmează ceva mai în detaliu, astfel încât să lămurim problema.

2 motive să investești într-un internship peste ocean

  1. Vei avea ulterior acces la o piață a locurilor de muncă inaccesibilă. Pentru a lucra în țări precum SUA sau Australia ai nevoie de viză specială, ceea ce e destul de greu de obținut de cele mai multe ori. Faptul că vei face 6-12 luni de internship șa o companie peste ocean îți va deschide oarecum drumul către o angajare permanentă. Te vei obișnui cu stilul lor de muncă, te vei obișnui cu cerințele lor și ei se vor obișnui cu tine. Vei vedea dacă te vei putea adapta la cerințele lor sau nu. Trebuie să iei în calcul și acest aspect înainte să-ți faci planuri mari.
  2. Vei lua contact cu altfel de mentalități, mult diferite de Europa. Dincolo de ocean este o altă lume, mult diferită de Europa ca tip de mentalitate. Desigur, oamenii arată la fel, însă modul în care gândesc diferă. După cum spuneam mai sus, e important să vezi dacă și tu te poți adapta lumii lor, nu doar ei dacă se pot descurca cu tine. Dacă ești genul de persoană care nu se simte prea bine în Româniua, în Europa în general, nu cred că vei avea vreo problemă în a te adapta la o lume de peste ocean mult mai serioasă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here