Home International China trece printr-un declin de populație ce nu poate fi oprit

China trece printr-un declin de populație ce nu poate fi oprit

1213
0
china

China va avea de-a face cu un declin al populației fără precedent în istorie în următoarele decenii, din cauza faptului că tot mai puțini muncitori sunt cei care întrețin o societate din ce în ce mai îmbătrânită. Acest lucru a ieșit la iveală în urma unui studiu al agenției de sondare sponsorizată de statul chinezesc thinktank.

Raportul, care vine la 3 ani de la încheierea politicii ce permitea cetățenilor să facă un singur copil, trage un semnal de alarmă asupra sporului natural negativ și prezice un vârf maxim de 1.44 miliarde de persoane pentru populația Chinei până în 2029.

Academia de Științe Sociale din China sugerează că declinul ratei de fertilitate va duce la o populație asemănătoare anilor 90 ca număr, respectiv 1.172 miliarde până în 2065. În 2017, World Bank indica faptul că populația Chinei ajunsese la 1.386 miliarde de locuitori.

Populația care muncește a stagnat în ultimii ani, potrivit raportului, în timp ce rata de dependință – numărul celor care muncesc în relație cu cei care nu muncesc (copii și pensionari), continuă să scadă.

„În teorie, declinul populației pe termen lung, acompaniat de creșterea populației bătrâne, va aduce consecințe sociale și economice negative în țară” se arată tot în acest raport.

Experții au avertizat demult faptul că din pricina procesului de îmbătrânire a populației din China, consumul domestic va scădea și odată cu el, va scădea și creșterea economică a țării.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here