Home International 37 de copii mor anual în SUA pentru că sunt lăsați de...

37 de copii mor anual în SUA pentru că sunt lăsați de părinți în mașini pe timp de vară

829
0
copii

În SUA sezonul de vară a început și odată cu acesta, s-a dat startul și la o nouă campanie de conștientizare inițiată de National Safety Council, prin care se dorește atragerea atenției asupra numărului exagerat de decese ale copiilor lăsați în mașini de către părinți în căldură. S-a ajuns la o statistică destul de alarmantă, 37 de copii mor anual în asemenea circumstanțe.

Între 1998 și 2017, 742 de copii au murit din cauza insolației. În 2016 au fost 39 de cazuri iar în 2017 44. Doar 21 de state au legi cu privire la această problemă, dintre care 8 consideră acest fapt infracțiune. De obicei, părinții care-și lasă copii în mașină zic că o fac pentru câteva minute, fără intenții rele.

Cu toate acestea, în mașină sunt generate gaze cu efect de seră și astfel, temperatura poate crește în doar 10 minute chiar și cu +7 grade Celsius. În plus, corpul unui copil este foarte sensibil, se încălzește mai repede decât corpul unui adult și devine mai repede deshidratat. Moartea poate să apară mai devreme de 7 minute în aceste condiții.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here