Home Lifestyle De unde are bani familia regală din Marea Britanie?

De unde are bani familia regală din Marea Britanie?

879
0
familia regală din Marea Britanie

Majoritatea oamenilor care vor să facă rost de bani, se duc la muncă, au un job, o carieră, etc. Dar cum rămâne cu familia regală a Marii Britanii? Din ce își câștigă existența și de unde adună banii pentru a întreține absolut totul în jurul ei? Haideți să trecem în revistă aceste surse de venit.

Regina Elisabeta II

Regina are 3 surse de venit mari și late. Este vorba despre Sovereign Grant, Ducatul Lancaster și bineînțeles, imobiliare. Sovereign Grant reprezintă o taxă primită de la Guvern care acoperă costurile cu călătoriile, securitatea, lucrătorii casei regale și întreținerea palatelor. 42.8 milioane de lire a primit sub formă de Sovereign Grant în anul fiscal 2016-2017 din partea Givernului Regina Elisabeta a II-a.

Ducatul Lancaster reprezintă  un cumul de proprietăți comerciale și rezidențiale care datează din anul 1265 și care aparțin tot Reginei Elisabeta a II-a. Pe lângă aceste proprietăți, Regina mai deține castelul Balmoral din Scoția și Sandringham Estate din Estul Angliei. Ambele moștenite de la tatăl său.

Prințul Charles

Prințul Charles și soția sa Camilla s-au numit multă vreme Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall. Peste 90% dintre veniturile acestora vin din afaceri private. Ducatul Cornwall a luat ființă în anul 1337. În ultimul an fiscal, cuplul a raportat venituri în valoare totală de 20.7 milioane de lire din vânzarea de proprietăți, chirii, etc. 1.3 milioane de lire au mai primit drept Sovereign Grant și 461.000 de lire de la diverse departamente ale UK.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here