Home International Licitația Rockefeller – s-au strâns 646 de milioane de dolari în prima...

Licitația Rockefeller – s-au strâns 646 de milioane de dolari în prima seară

660
0
Rockefeller

Licitația a început în forță, tabloul “Fillette à la corbeille fleurie” (1905) a lui Picasso s-a vândut pentru 115 milioane de dolari, unii experți numind-o vânzarea secolului. Alături de acest tablou, alte 1000 de obiecte de artă ce aparțin colecției șui David și Peggy Rockefeller au fost scoase la licitație.

Marți seară, în primele 3 ore ale evenimentului din New York s-au strâns 646 de milioane de dolari, pentru obiecte din secolul 19 și 20. Mai sunt încă 3 zile de vânzare, până pe 11 mai, și o grămadă de piese care-și caută un nou colecționar. Cel mai râvnit obiect din cadrul licitației a fost tabloul lui Picasso “Fillette à la corbeille fleurie” (1905), care deși are o valoare estimată la 100 de milioane de dolari, s-a vândut cu 115 milioane. De asemenea, tabloul “Odalisque couchée aux magnolias” (1923) al lui Henri Matisse a doborât și el recordul de vânzare. Era estimat la 70 de milioane de dolari și a fost adjudecat pentru suma de 80.7 milioane. Înainte de această licitație, cel mai valoros tablou Matisse era “Les coucous, tapis bleu et rose”, o lucrare ce datează din 1911 și care a fost vândută în anul 2009 pentru suma de 46.4 milioane de dolari. Nici Monet nu a fost mai prejos, tabloul său “Nymphéas en fleur (1914-1917)”, estimat la 50 de milioane de dolari, a fost vândut cu 84.7 milioane. David Rockefeller a murit anul trecut, bancherul donând 2 miliarde de dolari instituțiilor  Rockefeller University, Harvard University și Museum of Modern Art. Banii obținuți din această licitație vor fi de asemenea donați.

Previous articleDe unde are bani familia regală din Marea Britanie?
Next articlePartajul judiciar – ce este, care sunt avantajele și dezavantajele sale?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here