Home Diverse Cum alegem firma cu care să ne mutăm mobila în București?

Cum alegem firma cu care să ne mutăm mobila în București?

820
0
mutăm mobila

Bună întrebare, pentru că dacă dorești un serviciu de calitate, ești nevoit să-ți aduci aminte de vechea zicală românească „a căuta acul în carul cu fân”. România are o mare problemă la capitolul calitate, mai ales atunci când vine vorba despre sectorul prestări servicii. Nu este neapărat vina firmelor, ci mai bine zis a oamenilor.

Atât timp cât românii evită calitatea și doresc mereu servicii foarte ieftine, nici nu se vor schimba lucrurile prea curând. Și observi foarte clar chestia asta de exemplu atunci când vrei să te muți.

Să zicem că ți-ai schimbat jobul în București și ai nevoie de o chirie în celălalt capăt al orașului. Găsești fain frumos ceva potrivit buzunarului și nevoilor tale și urmează inevitabil întrebarea „Ce fac cu mobila”? Unii s-ar chinui să o care singuri cu ajutorul amicilor dar tu dorești să-ți păstrezi sănătatea și să apelezi la o firmă mutare București, care să se ocupe de transport mobilă București și astfel să rezolvi problema. Și vrei ca totul să se facă fără pagube, și ești dispus să plătești extra pentru această siguranță/calitate. Ce faci? De unde aduci această firmă mutare București?

Ok, nu dispera, există indicii care te pot pune față-n față cu o companie serioasă, indicii despre care vom discuta și noi în cele ce urmează. Trebuie doar să fii un pic mai atent la detalii decât de obicei.mutăm mobila

Cum alegem firma cu care să ne mutăm mobila în București?

Împachetarea mobilei

Mobila trebuie împachetată pe durata transportului iar acest serviciu va fi oferit DOAR de firmele capabile să ofere calitate. Nimic nu e mai enervant decât să te trezești la noua locație cu vreo oglindă îndoită ori vreun geam de bibliotecă spart. Atât timp cât e vorba despre greutate și de transport prin gropi, de manipulare, mobila trebuie protejată. Există ambalaje specială, cartoane, polistiren care pot asigura un transport de calitate și implicit un serviciu de calitate.

Montarea și demontarea mobilei

Cei care au mobilă mai veche se pot trezi cu o problemă destul de mare atunci când se mută: trebuie demontată, altfel e prea voluminoasă ori prea grea pentru a putea fi coborâtă pe scări. Evident, la noua locație va trebui montată înapoi. Discutăm despre un serviciu care din nou se află în portofoliul firmelor de transport mobilă București capabile să ofere servicii de calitate. Poți să te ocupi și tu de această problemă dar îți va lua foarte mult timp și poți rupe mobila. E bine să lași această operațiune în seama celor care se pricep cu adevărat, în seama celor care cu așa ceva se ocupă zilnic.

Garanția transportului

Discutăm despre ceva normal în străinătate, în România nu prea se practică. Există însă companii de transport mobilă precum cei de la Sprint Move care oferă o garanție de 100.000 de euro celor care aleg să-și mute lucrurile cu ei. Din punctul meu de vedere, garanția este foarte necesară pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla pe drum, și acele camioane nu vor transporta doar biblioteci și scaune, vor transporta poate și electronice.

Primul contact

Contează foarte mult modul în care discută cu tine compania. De exemplu, dacă-ți oferă o estimare gratuită sau nu, dacă oamenii din acea firmă par serioși ca înfățișare, etc. E bine să fii atent la ce ți se spune și la telefon înainte să te duci să semnezi vreun contract. Poți să-ți dai seama de seriozitatea unui om și din modul în care-ți vorbește de la celălalt capăt al firului. Dacă omul nu pare foarte serios, e clar că nici compania în sine nu prezintă cine știe ce încredere.

Vechimea pe piață

În momentul în care o să iei contact cu o firmă mutări București care are experiență de peste 10 ani în ceea ce face, o să vezi că oferă și servicii de calitate pentru că, acum să fim serioși, nu ai cum să reziști pe piață dacă nu ești serios, dacă nu oferi servicii serioase și de calitate. Vechimea pe piață de cele mai multe ori reușește să despartă amatorii de dat tunuri de oamenii care au făcut carieră într-un anumit sector. Așadar, dacă există experiență există și calitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here