Home International Prima fotografie GIGAPIXEL surprinde orizontul din Londra

Prima fotografie GIGAPIXEL surprinde orizontul din Londra

722
0

Panorama londoneză este una dintre cele mai frumoase din lume, însă acum, a fost oarecum upgradată din punct de vedere al aprecierii. Prima fotografie gigapixel la Londra a apărut. Rezultatul prezintă modul interesant și uluitor în care cerul de deasupra orașului se schimbă în decurs de 24 de ore.

Acest timelaps incredibil a apărut drept o colaborare între Visualise , un studio de producție video în 360 de grade din Londra și Lenstore, companie de producție a lentilelor. Folosind brațe robotice pentru a roti camera Nikon D850, o echipă compusă din 2 persoane au făcut 260 de poze pe oră timp de 24 de ore, fiecare imagine având 7 miliarde de pixeli.

„Am fost o echipă de două persoane care a muncit non stop. A fost incredibil de frig și a bătut un vânt groaznic. ” spune Henry Stuart de la Visualise.

Aparatul Nikon D850a fost ales pentru această aventură din pricina capacităților sale, are un senzor mare capabil să captureze multă lumină în condiții rele. Fotografiile au fost făcute din Canary Wharf, centrul financiar al orașului, de pe clădirea One Canada Square.

Fotografiile obținute sunt atât de mari încât pentru a putea fi vizualizate, e nevoie de calculatoare speciale. Sunt lipite cu mare precizie pentru a exista un timelapse de calitate. „Această tehnică este folosită de obicei în producția de film, însă dat fiind faptul că a fost nevoie de precizie foarte bună, a fost binevenită.” Continuă Henry Stuart.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here