Home International Vaccinul antigripal are efecte pozitive pentru cei cu boli de inimă

Vaccinul antigripal are efecte pozitive pentru cei cu boli de inimă

768
0
Vaccinul antigripal

Vaccinul antigripal ar putea să aibă un beneficiu important asupra organismului, dincolo de protecția oferită împotriva gripei. E posibil ca acest vaccin să prevină atacul de cord, special pentru persoanele care au probleme de sănătate capabile să cauzeze așa ceva, potrivit experților.

Atunci când vine vorba despre prevenirea infarcturilor la oamenii cu probleme cardiovasculare, experții recomandă vaccinul antigripal drept măsură directă, cum recomandă și renunțatul la fumat, medicația, etc. Doctorii nu înțeleg cum anume contribuie gripa la infarct. Se presupune doar că ar fi vorba despre o combinație de factori: inflamație, coagulare, stres, puls crescut, nevoie de energie.

Răspunsul sistemului imunitar poate schimba sau chiar rupe placa arterială, potrivit doctorului Laurence Sperling, director al  Heart Disease Prevention, Emory Center. O boală gravă precum gripa combinată cu problemele cardiovasculare poate fi o combinație letală.

„Fiecare dintre pacienții noștri care au boli de inimă, primesc un vaccin antigripal. Acest vaccin nu doar previne gripa, dar previne și eventuale probleme cu inima” spune Sperling care mai predă la Emory University School of Medicine și la Rollins School of Public Health.

Previous articleTUTORIAL – Cum să prepari cele mai bune sărățele
Next articleZeci de ruși răniți în timpul unui atac aerian american în Siria
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here