Home WarPress Zeci de ruși răniți în timpul unui atac aerian american în Siria

Zeci de ruși răniți în timpul unui atac aerian american în Siria

1503
0
siria

Rusia a admis pentru prima dată că a suferit grele pagube în lupta cu forțele din Siria ajutate de SUA. Ministrul de Externe rus a folosit expresia „câteva zeci” atunci când s-a referit la victime. De asemenea, un număr nespecificat de oameni au murit în urma raidurilor aeriene americane petrecute vineri noaptea, pe data de 7 februarie. Kremlinul a mai expus niște rapoarte înainte referitor la acest eveniment, anunțând oficial faptul că 5 persoane au murit.

Moscova nu a spus precis că cei decedați ar fi fost soldați ruși, ci faptul că „serviciile ruse nu au participat în niciun fel” la acest eveniment. Moscova nu a spus nici ce făceau rușii acolo, dar familiile victimelor spun faptul că fuseseră angajați de armată pentru compania rusească Wagner.

Victimele au fost într-un număr substanțial, respectiv câteva sute, oameni care făceau parte predominant din contractori și o armată creștină loială regimului sirian. Conflictul a avut loc în momentul în care aceste persoane ruse au înaintat pe un teren petrolier păzit de militanți americani care luptau contra ISIS în Siria. Potrivit membrilor familiilor celor decedați, forțele ruse nu erau pregătite pentru un asemenea răspuns. Moscova nu a oferit detalii despre mercenarii angajați acolo, însă acestea au ieșit la iveală de la familiile morților.

Mercenarii au traversat râul Eufrat lângă orașul Deir Ezzor, un oraș sirian controlat de ISIS până anul trecut și au avansat pe un teren petrolier controlat de SDF – Syrian Democratic Forces. În momentul în care forțele pro-regim au început să bombardeze baza SDF, armata SUA a răspuns imediat cu bombardamente aeriene intense și artilerie, un contra atac ce a durat mai bine de 3 ore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here