Home Economic Vânzările Volkswagen au stabilit un nou record

Vânzările Volkswagen au stabilit un nou record

921
0
Volkswagen

Grupul Volkswagen a anunțat vineri faptul că în luna ianuarie a fost doborât recordul de vânări, livrările de autoturisme la nivel mondial au crescut cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. „Este cel mai bun început de an din istoria Volkswagen Group. Au existat creșteri pe toate palierele” spune șeful de vânzări, Fred Kappler într-o declarație. Acesta este ultimul triumf al grupului german în materie de business, și include mărcile Porsche, Audi și Skoda de asemenea. O veste foarte bună pentru Volkswagen atât timp cât scandalul emisiilor a costat deja compania 30 de miliarde de dolari.

Această creștere fantastică are la bază două motive: China și sectorul SUV.  China este deja cea mai marte piață de desfacere pentru Volkswagen, cu peste 4 milioane de autoturisme vândute în 2017. În luna ianuarie, vânzările în această țară au crescut cu 16% față de ianuarie 2017. S-au vândut 398600 bucăți. De asemenea, vânzările Audi în China au crescut cu 73% în luna ianuarie iar creșterea nu se va opri aici, va continua după lansarea noului model de Audi A8.

Volkswagen Group a ieșit bine și pe piețele mai mici, în America de Sud vânzările au crescut cu 20%. Creșterile din China se datorează mai ales ofensivei SUV-urilor, Volkswagen a vândut în ianuarie 30.000 de modele Tiguan și alte 12.000 dintr-un crossover mai mic. Cei de la Volkswagen au încercat în aceste luni să lase în urmă scandalul emisiilor dar nu a prea reușit. Ultimele noutăți scot la iveală faptul că această companie a finanțat experimentele pentru testarea dispozitivelor de păcălire a emisiilor. Ca să-și mai spele păcatele, Volkswagen are de gând ca până în anul 2030, toate modelele sale să fie electrice, investind acum peste 60 de miliarde de dolari în dezvoltarea de baterii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here